ONTMOET YVON HOES

Conference Reservation Manager bij Hotel ‘t Speulderbos en Résidence Groot Heideborgh

Hoe ziet je carrièrepad binnen Bilderberg eruit?

“Vrij snel na de Hoge Hotelschool in Maastricht kreeg ik een baan als Eventcoördinator / Weddingplanner in Kasteel ‘t Kerckebosch. Ik verkocht en organiseerde daar de bruiloften en andere grote evenementen. Een geweldige functie om mee te starten! Uiteindelijk kwam daar ook een gedeelte van de verantwoordelijkheid voor de Front Office bij.

Na drie jaar maakte ik de stap naar het hoofdkantoor van Bilderberg, waar ik Operationeel Coördinator werd. In deze functie lag de focus op het verbeteren van het service- en kwaliteitsniveau in de hotels op het gebied van Operations. Met dat team hebben we bijvoorbeeld een nieuwe Bilderberg wijnkaart ingevoerd, is nieuwe kleding ontworpen voor verschillende Signature restaurants en organiseerden we jaarlijks Best Practice meetings voor de afdelingshoofden van de verschillende locaties.

Het was een functie waarin ik veel heb geleerd, maar waarin ik de ontwikkeling van mijn leidinggevende capaciteiten miste. Daarom was het belangrijk dat ik weer met ‘mijn voeten in de modder’ zou staan en een afdeling in een hotel zou gaan runnen. Dus ik ben er weer! Het is fijn om terug op de werkvloer te zijn. Ik stuur nu het Banquet Sales team aan van twee hotels, dat verspreid is over de locaties in Garderen: ’t Speulderbos en Résidence Groot Heideborgh. En mijn uiteindelijke droombaan? Ja, dat is toch wel die van General Manager!”

Wat maakt jouw werk als Conference Reservation Manager fijn?

“Ik vind het verrassend om te merken hoe leuk ik het vind om weer terug te zijn in een hotel. Ook het aansturen van een team spreekt mij heel erg aan. Omdat de laatste tijd meerdere vacatures zijn opengesteld, kon ik het Banquet Sales team voor een deel zelf samenstellen. Ik ben altijd op zoek naar de beste manier om persoonlijke kwaliteiten in te zetten. Wat wil je, wat ben je goed in en waar ben je naar op zoek? Dat leidt tot mooie gesprekken en uiteindelijk tot de ontwikkeling van een medewerker en dus het team.”

Welke kansen heb je gekregen binnen Bilderberg?

“Naast diverse trainingen die ik mocht volgen, kreeg ik twee jaar geleden een hele bijzondere kans. Ik werd gevraagd om onderdeel uit te maken van het dreamteam van het Fresh Forward project. Bilderberg gaf ons de opdracht om de zeven Veluwehotels te profileren op de zakelijke markt. Hierdoor zijn onder andere inspirerende thema’s aan de deze hotels verbonden.”

YVON HOES

Conference Reservation Manager, Hotel ‘t Speulderbos en Résidence Groot Heideborgh, Garderen

“Ik ben altijd op zoek naar de beste manier om persoonlijke kwaliteiten in te zetten.”

Hoe ziet het Banquet Sales team eruit?

“Het team bestaat uit acht medewerkers. Iedereen draagt dezelfde functietitel, maar we plaatsen iedereen in zijn of haar kracht. Zo hebben we teamleden die goed zijn in de saleskant; zij zijn het gezicht van de locatie, geven rondleidingen aan potentiële klanten en halen de business binnen. Anderen ligt het backoffice-aspect beter; zij werken de offertes uit en houden zich bezig met de organisatorische kant en de interne communicatie.

Voor de functie als Banquet Sales medewerker heb je een mbo-diploma nodig, maar mijn visie is dat het veel belangrijker is hoe je als persoon op de gast overkomt, waar je kwaliteiten liggen en hoe groot je wil is om te leren. Daar geloof ik meer in dan in een papiertje.”

Wat zou jij tegen mensen die de functie van Banquet Sales medewerker ambiëren, willen zeggen?

“Het is gewoon ontzéttend leuk! Je kunt business binnenhalen en je zit midden in de reuring van het hotel. Je bent de contactpersoon van de klant van a tot z, wat enorm veelzijdig is en je vrijheid geeft. Om het doel van de bijeenkomst te halen, mag je helemaal out of the box denken. Graag zelfs! Laatst hadden we een diner in ons restaurant. Een van de Banquet Sales medewerkers had als afsluiting hiervan een ‘belevingsdessert’ bedacht. De gasten zaten buiten op strobalen rondom het kampvuur, in de bomen hingen lampionnen en het dessert werd geserveerd vanaf onze tuktuk. De gasten vonden de festivalsfeer fantastisch en wij hadden een mooi financieel resultaat. Dat is het effect van creatief meedenken!”

Welke eigenschappen moet je hebben voor de functie van Banquet Sales medewerker?

“Omdat je zowel verkoopt als organiseert, is het belangrijk dat je enthousiast en creatief bent en gestructureerd werkt. In ’t Speulderbos geloven wij dat een goede dosis fun bijdraagt aan het doel van een meeting; daardoor heb je de mogelijkheid om een evenement altijd nét iets anders te organiseren. Een simpele koffiepauze wordt al veel leuker als de gasten buiten kunnen picknicken! Het voordeel van twee locaties is dat je breed kunt denken; wat is het doel van de klant en welke locatie past daar het beste bij? Résidence Groot Heideborgh is juist een inspirerende locatie voor organisaties die tijdens hun bijeenkomst aandacht willen geven aan vitaliteit.

Ook moet je communicatief sterk zijn. Als Banquet Sales medewerker heb je veel contact met klanten; van de eerste aanvraag tot de aftersales, waarbij je de klanten opbelt, het evenement met hen evalueert en probeert te zorgen dat ze terugkomen. Onderling overleggen en sparren we ook veel; hoe kunnen we de klant overtuigen, en belangrijker: op welke manier gaan we de klant verrassen?”

Wat kenmerkt Bilderberg volgens jou?

“Bilderberg staat echt voor doorgroeien. Dat is één van de redenen dat ik er al meer dan 6 jaar werk! In de hotels zelf staat werkplezier bovenaan. Bilderberg geeft ruimte om successen te vieren. Dat doen we met een jaarfeest en uitjes met de afdeling of met het hotel. Ook de fijne samenwerking vind ik typerend. Zeker op grote events is het goed te zien hoe we er met z’n allen voor gaan: zelfs de General Manager staat dan borden te serveren!”

GERELATEERDE VACATURES

Er zijn momenteel geen vacatures.