OLAF ROLF VON DEN BAUMEN

Accountmanager bij Parkhotel Rotterdam

Hoe ziet je carrièrepad binnen Bilderberg eruit?

Na de Middelbare Hotelschool ben ik begonnen als Receptiemedewerker in het Parkhotel. Waarom hier? Ik kwam via de draaideur binnen en voelde me meteen welkom. Nu, 17 jaar later, ben ik een hotelman in hart en nieren en werk ik nog steeds met veel plezier bij Bilderberg. Na mijn functie als Front Office Medewerker ben ik doorgegroeid tot Shiftleader, Assistent Front Office Manager en ben ik sinds tien jaar Accountmanager.

Hoe ziet jouw werkdag als Accountmanager eruit?

Als Accountmanager onderhoud ik de relatie met bestaande klanten en benader ik bedrijven om hen kennis te laten maken met het Parkhotel. Met potentiële nieuwe klanten spreek ik graag af in het hotel zelf, om aan hen te laten zien waar ik zo enthousiast van word: de klantvriendelijkheid, het sfeervolle interieur en de goede faciliteiten.

De klanten waar ik contacten mee onderhoud zijn directeuren, inkopers en office managers van diverse bedrijven. Ik adviseer de klant, maak prijsafspraken over onder andere hotelovernachtingen, vergaderarrangementen en diners voor groepen en regel contractverlengingen. Bij elke klant lever ik maatwerk. Het is belangrijk om affiniteit te hebben met het product. Ik sta voor de volle 100% achter Bilderberg en kan het Parkhotel daarom verkopen als het beste hotel van Rotterdam.

Olaf Rolf von den Baumen

Accountmanager Parkhotel, Rotterdam

“Als je het vak sales in zijn puurste vorm wilt leren, solliciteer dan bij Bilderberg. Je leert hier ontzettend veel, niet alleen binnen het bedrijf, maar ook van je gasten.”

Wat maakt jouw werk leuk?

Dat de diversiteit aan klanten ook zorgt voor een diversiteit aan goede ideeën! Hun mening is heel belangrijk en ik vind het geweldig als zij meedenken. Zo hebben we door een idee van een Britse klant, Britse stopcontacten laten plaatsen in de hotelkamers. Het zijn vaak kleine dingen die het verschil kunnen maken.

Hoe divers de klanten en gasten zijn, hebben we gemerkt toen de Dalai Lama met zijn gevolg hier kwam overnachten. Zijn Nederlandse afvaardiging had ons hotel uitgekozen, ondanks dat het op dat moment werd verbouwd. Waarom dan toch hier, vroeg ik aan een volgeling. “Omdat het gevoel hier gewoon goed is”, zei hij. Een prachtig compliment!

Wat kenmerkt Bilderberg volgens jou?

Wat ik prettig vind, is dat Bilderberg een platte organisatie is. Iedereen is erg betrokken, groet elkaar en er is veel contact met de werkvloer. Eén weekenddag in de maand ben ik Duty-Manager en dan help ik daar waar het nodig is. Met plezier help ik dan bijvoorbeeld de ontbijtploeg om tafels af te ruimen of help ik de front office met diverse zaken. En zo behandelen we onze gasten ook. Het verblijf moet tot in de puntjes geregeld zijn, of je nou een bekende voetballer of Meneer Jansen bent.

Welke eigenschappen moet je hebben voor deze functie?

Binnen sales bij Bilderberg zijn eerlijkheid en transparantie belangrijke eigenschappen. En laten Rotterdammers daar nou toevallig net om bekend staan! Het is hier daarom heerlijk zakendoen. Ook is het belangrijk om mee te gaan met alle ontwikkelingen: volg het nieuws, speel eropin. Maar bovenal ben je bij Bilderberg geen typische verkoper, maar een gastheer of -vrouw. Geef aandacht aan de klant, bouw een relatie op en denk mee, in mogelijkheden en oplossingen.

Wat zou jij tegen mensen die deze functie ambiëren, willen zeggen?

Als je het vak sales in zijn puurste vorm wilt leren, solliciteer dan bij Bilderberg. Je leert hier ontzettend veel, niet alleen binnen het bedrijf, maar ook van je gasten. Doe altijd meer dan van je wordt gevraagd, dat wordt hier gezien. En als je je best doet, krijg je alle kansen om je te ontwikkelen binnen Bilderberg.

GERELATEERDE VACATURES

Er zijn momenteel geen vacatures.