ONTMOET MICHEL

Technical Manager bij Bilderberg Hotel ‘t Speulderbos

Hoe ben je bij Bilderberg terechtgekomen?

“Met een mbo-diploma Installatietechniek op zak, heb ik zes jaar als medewerker Technische Dienst bij een ander bedrijf gewerkt. Omdat ik daar geen doorgroeimogelijkheden had, ben ik verder gaan kijken. Bij Bilderberg zagen ze potentie in mij en kon ik zelfs meteen aan de slag als Technical Manager!”

Welke kansen heb je gekregen binnen Bilderberg?

“De kans die ik heb gekregen om binnen Bilderberg meteen te starten als Technical Manager is al geweldig. Ik heb veel contact met de Technical Managers van de andere Bilderberg hotels en krijg door hun tijd en tips de mogelijkheid om te groeien in mijn functie. Ook ben ik lid van het managementteam en ben ik verantwoordelijk voor onder andere de uitgaven die de Technische Dienst doet.”

Hoe ziet jouw werkdag als Technical Manager eruit?

“Mijn werkdag start meestal om half 8 ’s ochtends. Ik lees dan de verslagen van de nachtportiers en van de hotelmedewerkers die een late dienst hebben gehad. Als er geen spoedklussen zijn, begin ik hierna aan mijn vaste ronde: ik check de CV, de elektrotechnische ruimte, de groepenkast, de meetwaardes van het zwembad, de luchtbehandeling en andere technische ruimtes. Daarna begin ik, samen met de andere medewerkers van de Technische Dienst, aan de klussen. En met 102 kamers, 26 zalen, een tuin, een restaurant en een zwembad, is er elke dag genoeg te doen!”

Michel

Technical Manager, Hotel ‘t Speulderbos, Garderen

“De variatie en het sociale contact zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”

Wat maakt jouw werk leuk?

“De variatie en het sociale contact zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. De afwisseling zit bijvoorbeeld in het feit dat we naast de reparaties, veel preventief onderhoud aan het hotel plegen. Ook vragen we regelmatig of er verbeterpunten of klachten van de gasten zijn, waar we aan kunnen werken. En soms, als wij het niet kunnen repareren, schakel ik externe leveranciers in.

Als ik opnieuw een studiekeuze zou mogen maken, zou ik voor de hospitality-kant kiezen. Daarom past deze baan zo goed bij mij: het is een perfecte combinatie van techniek en gastvrijheid. Als bijvoorbeeld Joodse gasten bij ons komen overnachten, houden wij rekening met de sabbat, een rustdag waarop zij geen elektriciteit mogen gebruiken. Wij zorgen er dan voor dat alle sensoren zijn uitgeschakeld en dat ze een sleutel in plaats van de kaartlezer op de deur kunnen gebruiken.”

Welke eigenschappen moet je hebben voor de functie van Technical Manager?

“Naast een technische vooropleiding, is het belangrijk dat je proactief en nauwkeurig bent en je kunt inleven in de gasten. Ook is het handig dat je collegiaal bent: de housekeeping en F&B medewerkers zijn namelijk jouw oren en ogen in het hotel. We hebben elkaar nodig en door een goede samenwerking verhogen we de kwaliteit.”

Wat zou jij tegen mensen die de functie van Technical Manager ambiëren, willen zeggen?

“Als je een veelzijdige, dynamische baan wilt, solliciteer dan op deze vacature. Op jonge leeftijd kun je al mooie kansen aangeboden krijgen en bovendien helpt Bilderberg je met doorgroeien.

Ook is er meer vrijheid dan in de meeste Technisch Dienst functies. Natuurlijk, de spoedklussen moeten meteen worden uitgevoerd, maar meestal is de opdracht: zorg dat het volgende week in ieder geval klaar is. Dat zorgt voor een boel flexibiliteit!”

Wat kenmerkt Bilderberg volgens jou?

“Bilderberg is een groot, maar levendig bedrijf waar een goede sfeer hangt. Het bestaat uit 17 hotels en dus ook uit 17 Technische Diensten, maar we hebben onderling veel contact. Bij complexe problemen overleggen we altijd. Zo hoeven we niet opnieuw het wiel uit te vinden en houden we een goede verbinding met elkaar.”

GERELATEERDE VACATURES

Er zijn momenteel geen vacatures.