ONTMOET MELISSA KOUTRIK

Ontbijtsupervisor bij Europa Hotel Scheveningen

Hoe ben je bij Bilderberg terechtgekomen?

Na mijn MBO-opleiding Horeca heb ik veel gereisd en de wereld ontdekt. Toen het tijd werd voor stabiliteit, heb ik gesolliciteerd bij het Europa Hotel naar de functie Medewerker Food & Beverage (F&B). En ik kreeg de baan! Het werd nog mooier toen ik al na twee weken de vraag kreeg of ik de overstap wilde maken van Medewerker naar Supervisor.

Hoe ziet jouw dag als Ontbijtsupervisor eruit?

Ons werk is echt teamwerk. Ik kan het niet in mijn eentje en wil graag dat iedereen met mij meedenkt.  Met z’n allen hebben we de verantwoordelijkheid voor de taken die bij F&B horen: tafels dekken en weer afruimen, koffie en thee uitschenken, roomservice, de bar bemannen en het ontbijtbuffet opbouwen én weer ombouwen tot lunchbuffet. Daarnaast verzorgen we conferenties, vergaderingen en andere bijeenkomsten. In mijn functie ben je tijdens deze taken een vliegende keep: ik help daar waar het het hardst nodig is.

Wat maakt jouw werk leuk?

Mijn werk is ontzettend afwisselend. Het ene moment sta ik de croissants bij te vullen en het volgende moment verzorg ik een bijeenkomst voor honderd Harley Davidson-bikers. Laatst had een gast de wens een beachparty in het hotel organiseren. Ook dat is geen probleem! We hebben met opblaasflamingo’s, palmbomen en speciale cocktails meegeholpen om een geweldige avond neer te zetten.

Ook vind ik mijn werkomgeving prachtig. Het restaurant in het Europa Hotel is net verbouwd en heet nu, geïnspireerd op onze locatie aan zee, SALT Coastal Bistro & Bar. Onze chefkok werkt met het tasting & sharing principe en met – zijn specialiteit – meer dan tien bijzondere soorten zout.

Melissa Koutrik

Ontbijtsupervisor F&B, Europahotel, Scheveningen

“De beste werkplek achter de duinen!”

Welke kansen krijg je binnen Bilderberg?

Toen mij de overstap van medewerker naar supervisor werd aangeboden, heb ik de trainingen ‘Leermeester’ en ‘Leidinggeven’ mogen volgen. Ook krijgt elke medewerker van Bilderberg een inlogcode voor Good Habitz, een online trainingsprogramma. Hiermee kun je diverse cursussen volgen, van Excel tot Mindfulness.

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden binnen Bilderberg. Maar voorlopig zit ik helemaal op mijn plek binnen deze functie. Ik ben namelijk nog lang niet uitgeleerd als Ontbijtsupervisor!

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die willen werken bij de afdeling Food & Beverage bij Bilderberg?

Zelfs zonder horeca-opleiding ben je bij ons welkom. Als je maar de juiste instelling hebt en het gevoel van gastvrijheid in je zit. De vakkennis brengt Bilderberg je bij. Je komt terecht in een fijn team en werkt de hele dag met vrolijke mensen. Dit werkt heel aanstekelijk. Ik vind het de beste werkplek achter de duinen!

GERELATEERDE VACATURES

Er zijn momenteel geen vacatures.